Press "Enter" to skip to content

Tøft for Vikedalsgjengen på Rallebanen

NMK Bø arrangerte 1. runde i Bø cup og kvalifiseringsrunde for Landsfinalen Senior.

Det blei ein tøff dag for samtlige fra NMK Vikedal på Rallebanen, havari, påkjøring og rett og slett råkjøring. Men det hører med sporten og er god action for publikum!

Med 9 stk påmeldte i seniorklassen var sjansen stor for at det blei fleire kvalifiserte til Landsfinalen, men veien til finalen var ikkje smertefri. Med fantastisk lagånd satt hjelpen laust hos klubbkameratene om det skulle trengs deler eller hjelp til skruing!

Først må me nevne brødrene Thomas og Torstein Steine som gørr kosa seg med Juniortrening. Om dei fortsetter med lika god kjøring, er dei å rekna med i framtiden!

Oliver Matre med girkassehavari

HMSport med Tobias og Simen Johansen kjørte ein bra lørdag. På søndagen starta det med heatseier og enda med snurring og teknisk svartflagg(Disk) for Simen.
Tobias måtte bryta 4. omgang pga sviktende bærebru, men fekk med seg ein heatseier i 5. omgang og kom såvidt videre til D-finalen. Der kom han på ein 4. plass rett bak Heidi Steine(NMK Vikedal) som og prøvde lykken.
Hedi var og påmeldt i Dameklassen, der fekk hu virkelig vist seg fram og kom på ein 2. plass i A-finalen til tross for ei snurring.

Thomas Hundseid Eikeland i Team Himamekk ein av dei litt ekstra uheldige. I 4. omgang var det snurring og punktering, i 5. omgang rauk begge drivakslingane, kom seg til C-finalen og havarerte girkassen. Enda på ein 12. plass totalt og toppa helga med punktering på biltralla på vei him.
Men med god hjelp av andre som var på løp fra Vikedal kom dei seg vel heim.

Slegga og spett framme på Eirik Sandvik sinn 240

I B- finalen finner med Oliver Andre Matre(NMK Vikedal) og Eirik Sandvik(NMK Vikedal). Begge hadde A-finalen som mål. Oliver kjørte seg til 2 heatseiere før girkassen rauk, og då var det ikkje lett å kjøra seg videre fra B til A-finalen.
Eirik derimot tok seg videre til A-finalen og sikra seg Landsfinale billett. Det blei tøff kamp i B-finalen og med utslitte dekk kom han på ein 6. plass totalt. Gratulera!

Nå er det 7 lokale fra NMK Vikedal kvalifisert til årets Landsfinale på Vikedal Motorbane!

Utenfor finalane finner me Leiv Vidar Rønnevik, Mathias Haugland Rønnevik og Kristin Handeland.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.