Startliste for løpet på søndag og førarmelding

Startliste med korrekte startnr.

Innsjekk                kl. 08:30 – 10:45
Teknisk kontroll  kl. 08:30 – 11:00

Start første omgong kl. 12:30
Siste finale i mål ca. kl. 15:45

Førarmelding nr. 1:
I tilleggsreglane for bilcross er det ein trykkfeil i beskrivelsen av løpet. Der står det at det er 5 innleiande omgongar. Det korrekte er 3 innleiande omgongar.

Trening lørdag 20. august

Det blir trening lørdag 20. august.

Innsjekk 1200

Treningstart 1300

Treningsledar Bjørn Vikedal

Teknisk Asbjørn Lærdal

Bilcross-/rallycrossløp 28. august

2016 08 28 Plakat Rallycross BilcrossPåmeldinga er no opna for augustløpet. Det er ope for både bilcross og rallycross. Løpet er ikkje med i VM, men me håpar likevel på god deltaking og spennande duellar.
For å gjera løpet så godt og attraktivt som mulig, oppfordrar me alle til å melda seg på så snart som mulig. Skal fleire dele same bil i forskjellige klassar, er det fint om de gjer beskjed om det på e-post til pamelding(at)nmk-vikedal.net.
Dei med bilcross junior trening-lisens kan og melda seg på og kjøra trening.

Som før er det krav til medlemmer i NMK Vikedal om å skaffa ein funksjonær til løpet. Opplysningane om den må ein leggja inn ved påmelding. Dersom det ikkje er same person begge dagar, må du senda ein e-post til vakt(at)nmk-vikedal.net om den andre personen (og gjerne opplysning om kva dag personen som følgjer påmeldinga skal vera vakt). Alle ønskjer om arbeidsoppgåver vil dessverre ikkje bli innfridd.

Ordinær påmeldingsfrist går ut søndag 21. august.

Tilleggsreglar – bilcross
Tilleggsreglar – rallycross
Påmelding
Påmelde så langt

Alt rakna i finalane på Finnskogen

NM-runden i rallycross på Finnskogen gjekk svært bra for dei fleste frå NMK Vikedal fram til finalane. Då gjekk det meste gale.

I rallycross junior sleit Sølve Østbø med gearproblemer, og måtte kjøra dei tre første omgongane med berre 1. og 3. gear. Etter litt hjelp, prøving og feiling lørdag kveld, fant ein til slutt problemet i gearoverføringa og fekk fiksa det. Sølve stod heilt bakerst i B-finalen, men kjørte inn til 4. plass der og 8. totalt i løpet. Han ligg fortsatt på 6. plass i Juniorcupen med 55 poeng, 14 poeng bak tredjeplassen.

Olav B. Bjelland i klasse 1 fekk clutchproblemer, og braut 2. omgong. Heldigvis vart 3. omgong utsett til søndag, slik at han fekk bytta den. Olav stod fekk 3. startspor i B-finalen etter 6. plass i 3. omgong og 3. plass i 4. omgong. I finalen låg han an til å rykka opp til A-finalen når bakhjulsopphenget sa takk for seg. Han fullførte på 3 hjul til 9. plass. Samanlagt i NM ligg han fortsatt på 3. plass, men har tapt terreng til dei to framfor.

I klasse 2 gjekk det meste på skinner i inneleiande omgongar. Daniel Holten måtte bryta ein omgong med knekt spindel, men fekk fiksa det og stod i beste startspor i A-finalen, saman med Kenneth Johansen i fjerdespor. DAniel tok starten og opparbeida seg ei luka på første runden, men så løsna ein uniball i framhjulsopphenget og han måtte trilla inn til sides utan styring. Kenneth var no oppe på pallplass, men så svikta gasswiren hans, og han måtte og gi seg. Dermed vart det femte- og sjetteplass på Kenneth og Daniel. Daniel ligg fortsatt på andreplass i NM, 15 poeng bak Erik Svartås. Kenneth ligg på sjetteplass, 7 poeng bak bronseplassen.

Bjørn Magne Moland Enge hadde og eit godt løp i dei innleiande omgongane. Tredje, fjerde og sjuandeplass gav beste startspor i B-finalen, berre eit poeng frå plass direkte i A-finalen. I B-finalen tok han starten og hadde god kontroll på å vinna den heilt til motoreffekten fall og han vart forbikjørt av to konkurrentar. Dermed vart det ein sur sjuandeplass på Bjørn Magne. Han er no nr. 9 i NM.

Trening tirsdag 2. August

Trening tirsdag 2. August

Innsjekk fra 17.00

Treningsledar: Ingvar Auestad

Teknisk: Lars Reidar Frøyland

Trening 26. og 30. Juli

Det blir arrangert trening 26. og 30. Juli.

Det mangler folk på innsjekk og ein tauebil begge dagane. Men dette fikser nok våres medlemmer selv :-)

Knivskarp duell om seieren i BC senior

Det vart ein knivskarp duell om seieren i BC senior i dag. Sølve Østbø, NMK Vikedal, hadde ei god leiing i sin VW Golf VR6 i sitt første løp i bilcross senior, men i nestsiste sving rauk ein drivaksel. Dermed gjekk det litt seinare, og Preben Myklebust, NMK Egersund, og Steffen Hjelmås, NMK Bergen, drog innpå.
Målfoto_BC_160626
Som målfotoet her viser, var Preben (nærmast) berre nokre få desimeter framfor Sølve over målstreken, med Steffen hakk i hæl.

I juniorklassen vart det ein litt meir klar seier til Thomas Hundseid Eikeland, NMK Vikedal, framfor Aleksander Stokke og Stig Rune Teigland, begge NMK Bergen.

Resultatliste bilcross junior
Resultatliste bilcross senior

NMK Vikedal-førerar i teten etter første dag

Stian Andrè Gullhaug leiar bilcross jr. og Sølve Østbø bilcross åpen etter første dag. Men det gjenstår 2. omgongar og finalar søndag. Løpet startar kl. 12:30, og er forventa ferdig ca. kl. 16:00.

Stillinga i bilcross junior
Stillinga i bilcross åpen

Oppdatert startliste med korrekte startnr.

Her er oppdatert startliste med dei korrekte startnr. etter justeringar pga. doble nr. o.l.
— Oppdatert startliste —

Klart for 2-dagarscrossen i Vikedal

Til helga er det klart for den tradisjonelle 2-dagarscrossen på Vikedal Motorbane med over 70 bilcrossførerar til start. Løpet er kvalifisering til NMK sine landsfinalar for junior på Gol og senior på Elverum etter sommaren. Landsfinalane er dei uoffiselle norgesmesterskapa innan bilcrossen.