Press "Enter" to skip to content

Trippel Vikedal på Egersund Motorsportsenter

Last updated on 1. mai 2023

Vikedal toppa pallen på Kvalifiseringsløpet til Landsfinalen Senior på Egersund Motorsportsenter!

Med 12 førerer fra NMK Vikedal var optimismen høg for å kvalifisera seg til Landsfinalen. Det gjaldt å komma seg til A-finalen. Det var mange som skulle kniva om plassen til direkte A-finale og kvalifisere seg.

Sondre Åsheim og Eirik Aasbøe hadde begge trøbbel med bilen og havna på 34. og 31. plass. Fitjar Racingteam med Tuva Vikanes Mettälä og Ole Lønning havna på 29. og 19. plass, ingen finaleplass i Senior klassen.

Ole Lønning t.v og Eirik Aasbøe t.h leder starten – Arntzen foto

Til D-finalen kom Eirik Sandvik, Simen Johansen og Tobias Johansen. Det var 6 stk startande og 2 av dei skulle videre til C-finalen. Vikedal´s førerne tok starten, Tobias i tet. Tobias leda heile finalen, siste runden med laust panser med Eirik rett etter. Simen sleit litt med å henge med i teten og havna til slutt på ein 5. plass i D-finalen og totalt 17. plass. Tobias og Erik videre til C-finalen.

I C- finalen venta det blandt anna 2 stk Ladaer, Preben Myklebust og Karl Helland. Men overlegen i C-finalen var Lars Christian Lote Rosland som leda heile finalen og kjørte lett videre til B-finalen. Eirik Sandvik satsa litt over evne og hekta tak i curbsen og rundvelta, alt bra med Eirik! Tobias og Preben kniva lenge, og det såg ut til at Tobias sko kjempa seg videre til B-finalen. Men Karl Helland skulle visa at alternativsporet fungerar som ein snarvei og kjørte seg fra 4. plass til 2. plass i siste runde rett før målgang! Eirik enda då på 14. plass og Tobias på ein 11. plass totalt.

Thomas Hundseid Eikeland og Stian Espevoll begge havna såvidt utenfor A-finalen og måtte kjempa seg gjennom B-finalen for å få billett til Landsfinalen. Stian med bobla tok starten, leda ei stund før mister Lote Rosland fra C-finalen kjørte seg forbi! Thomas kniva og kjempa mot Per Tore Tengesdal og kom seg ikkje forbi. Thomas enda då på 4 plassen i B-finalen, Stian på 2. plass og videre til A-finalen! Lote Rosland såg ut til å trivast med å kjøra finaler og vant B-finalen.

Stian Espevoll suveren i starten – Arntzen foto

Så var det A-finalen! Med 4 stk fra NMK Vikedal, Sølve Østbø, Sondre Hundseid Eikeland, Sigbjør Østbø og Stian Espevoll. Fra NMK Bergen var Robert-Andre Heimvik og fra C til B til A-finalen, Lars Christian Lote Rosland. Alle med billett til Landsfinalen Senior.
Stian tok nok en gang starten! Men snurra den vekk i sving nr 2, Sigbjørn overtok ledelsen foran Rosland og Sølve. Det blei tett kamp mellom brødrene Østbø gjennom alternativsporet, men Sølve tok såvidt ledelsen. Rosland mista tempo og Sondre jobba seg nærmare 3. plassen og kjørte seg opp via alternativsporet. Stian måtte bryta, då bobla hadde fått nok.
Men i tet kunne Sølve, Sigbjørn og Sondre styra seg inn til trippel Vikedal seier!

Då har totalt 5 stk fra NMK Vikedal kvalifisert seg til årets Landsfinale Senior på Vikedal Motorbane.

På Bilde øverst f.v, Sigbjørn Østbø, Sølve Østbø, Thomas Hundseid Eikeland, Lars Christian Lote Rosland, Robert-Andre Heimvik og Stian Espevoll.